Certificări

PUNCTUL VERDE - MARCA ÎNCREDERII

Programul "Marca Încrederii" face parte din campania de protejare și susținere a produselor și serviciilor de calitate, de activare a consumului curat, ecologic, civilizat și rafinat, promovată de Asociația InfoCons. Acest program are ca bază un nou concept de fidelizare a consumatorului de către producătorii și furnizori de bunuri și servicii de calitate din România, ca etapa a unui principiu atitudinal mai amplu, de autosusținere și asumare a dezvoltării resurselor umane și eficientizării activității lor.

În august 2006, Carniprod a obţinut dreptul de aplicare, pe etichetele produselor şi pe documentele de corespondenţă, a mărcii "PUNCTUL VERDE". Acesta reprezintă unul din cele mai importante succese, pentru că prin această marcare, clienţii au certitudinea că produsul pe care l-au cumpărat este un produs autentic şi original.

BRC - GLOBAL STANDARDS

BRC Global Standards este principalul program de certificare a calităţii şi siguranţei, utilizat de peste 23.000 de furnizori de certificate în 123 de țări, cu certificare emisă printr-o rețea mondială de organisme de certificare acreditate.

Standardele garantează uniformizarea criteriilor de calitate, siguranță și operaționale şi se asigură că producătorii își îndeplinesc obligațiile legale și oferă protecție consumatorului final. BRC Global Standards au devenit recent o cerință.

Standardul BRC a fost implementat şi certificat la Carniprod cu prilejul auditului din luna octombrie a anului 2011, gradul B, iar în urma auditului din 2015 a fost obținut gradul A pentru acest standard, iar acest nivel s-a menținut și în 2016.

IFS

Standardele IFS (International Food Standards) sunt standarde uniforme aplicabile în domeniul alimentar, pentru produse și servicii. Acestea garantează că societățile certificate IFS produc un produs sau oferă un serviciu care este în conformitate cu specificațiile clienților, în timp ce în mod continuu lucrează la îmbunătățiri ale procesului.

În 2007, compania Carniprod a obţinut certificatul de conformitate IFS, nivel superior, care a continuat în 2008 cu nivelul de bază. În 2009 şi 2010 certificarea acestui sistem a fost obţinută pentru nivel superior pe o versiune revizuită a acestui standard. Nivelul superior a fost menținut şi în urma auditurilor din 2015 şi 2016.

IQNET

IQNet este o rețea internațională a organismelor de certificare partenere. De când a fost înfiiţat în 1990, IQNet a rămas cea mai mare rețea de organisme de certificare importante din lume cu numeroși parteneri care acoperă sute de birouri și filiale în întreaga lume.

ISO 14001-2005

De la publicarea sa în 1996, mai mult de 150.000 de organizații la nivel mondial au un sistem de management implementat si certificat in conformitate cu ISO 14001.

În anul 2006, Carniprod a fost certificată de către prestigioasa firmă germană DQS pentru sistemul integrat de management compus din: sistemul de management al calităţii, sistemul de management de mediu şi sistemul de management al siguranţei alimentului.

ISO 9001-2008

Mai mult de un milion de companii certificate din lume folosesc notabilul standard ISO 9001 ca un instrument pentru gestionarea și organizarea propriei companii, precum şi pentru continua îmbunătățire a performanțelor acesteia. Standardul conține cerințe aplicabile pe plan internațional pentru calitatea produselor, serviciilor și dezvoltare.

Sistemul de management al calității unei organizaţii funcționează eficient atunci când au fost definite obiective corporative clare. Atingerea acestor obiective trebuie să se reflecte în rezultate măsurabile - pe baza unor indicatori cheie semnificativi care rezultă din procese eficiente și transparente. Cea mai bună dovadă a capacității calității unei organizații este dată de îmbunătățirea continuă a rezultatelor sale.